Piškotki

Na vaš računalnik je potrebno shraniti minimalno količino informacij (piškotki), da lahko spletna stran pravilno deluje, se nadgrajuje in izboljša vašo izkušnjo brskanja. Več kot 90% spletnih strani uporablja prakso piškotkov, vendar so po pravilih Evropske unije obvezne zaprositi za privolitev uporabnika. Z uporabo te spletne strani soglašate z uporabo piškotkov, v kolikor pa piškotkov ne sprejmete, lahko sicer še naprej pregledujete stran, vendar se določene funkcije na tej spletni strani ne morejo pravilno prikazati ali izvesti.

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo na vaš računalnik shrani spletna stran, ki ste jo obiskali. Piškotki običajno shranjujejo vaše nastavitve za spletno stran, kot so na primer želeni jezik ali naslov. Kasneje, ko ponovno odprete isto spletno stran, brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. To strani omogoča, da prikaže informacije prilagojene vašim potrebam.

Piškotki lahko shranjujejo široko paleto informacij vključno z osebnimi informacijami (vaše ime ali elektronski naslov). Kljub vsemu pa je lahko ta informacija shranjena samo v primeru, če to omogočite vi – spletne strani ne morejo pridobiti informacij, če vi ne odobrite dostopa in prav tako ne morejo dostopati do drugih datotek na vašem računalniku ali mobilni napravi. Privzete nastavitve shranjevanja in pošiljanja piškotkov vam niso vidne, lahko pa spremenite vaše nastavitve brskalnika tako, da sami izbirate, ali želite zahteve za shranjevanje piškotkov odobriti ali zavrniti, samodejno izbrisati shranjene piškotke ob zapiranju brskalnika in podobno.

 

Kako zavrniti piškotke?

Z zavrnitvijo piškotkov odločate, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na vašem računalniku ali mobilni napravi. Nastavitve piškotov lahko nadzirate in konfigurirate v vašem brskalniku. Če piškotkov ne sprejmete, se lahko zgodi, da ne boste mogli uporabljati določenih funkcij na spletni strani.

 

Ali ta spletna stran uporablja piškotke?

Da, s primarnim ciljem, da vam naše spletne strani omogočajo najboljšo uporabniško izkušnjo.

 

Kakšne piškotke uporablja ta spletna stran in zakaj?

Začasni ali sejni piškotki (ang. session cookies) so piškotki, ki potečejo (in se samodejno izbrišejo), ko zaprete brskalnik. Mi uporabljamo začasne piškotke, da obiskovalec pri uporabi naše spletne strani dobi najboljšo izkušnjo.

Trajni ali shranjeni piškotki (ang. persistent cookies) imajo običajno datum poteka daleč v prihodnosti, zato bodo ostali v vašem brskalniku, dokler ne potečejo ali dokler jih ročno ne izbrišete. Mi uporabljamo trajne piškotke, da lahko bolje razumemo navade uporabnikov, s čimer lahko izboljšamo spletno stran. Na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoča identifikacija vas kot uporabnika, zbrani podatki pa se uporabljajo izključno za statistične namene.

Obstaja več zunanjih servisov, ki uporabniku shranjujejo omejene piškotke. Te piškotke ni postavila ta spletna stran, vendar nekateri služijo za normalno delovanje določenih funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop k vsebini. Iz tega razloga informacije o varstvu podatkov, s katerimi ste seznanjeni tukaj, veljajo samo za to spletno stran, varstvo podatkov pri zunanjih servisih pa je potrebno preveriti na njihovih uradnih straneh.

Ta spletna stran uporablja servise za merjenje števila uporabnikov, in sicer Google Analytics. Na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoča identifikacija uporabnikov, zbrani podatki pa se uporabljajo izključno za statistične namene. Če želite preprečiti, da vam navedeni servisi shranjujejo piškotke, jih lahko za vsak servis zavrnete tukaj:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart